Wat is de ziekte van Parkinson?

Kenmerkend voor de ziekte van Parkinson is het trillen van de handen. Daarnaast gaan mensen met Parkinson op termijn vaak trager en uiteindelijk ook steeds minder bewegen. Dit wordt ook wel hypokinesie of bewegingsarmoede genoemd.

Bij de ziekte van Parkinson worden bewegingsstoornissen veroorzaakt door het afsterven van hersencellen in de middenhersenen. Dat gebied, ook wel substantia nigra genoemd, stuurt de bewegingen van het lichaam aan. Tegelijkertijd worden er bij patiënten met Parkinson ook vaak Lewy lichaampjes gevonden. Deze eiwitafzettingen veroorzaken vaak Lewy Body dementie.

Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben daardoor een verhoogde kans om ook dementie te krijgen. Dat gebeurt bij 35 tot 55 procent van de mensen met Parkinson. Parkinson-dementie ontstaat in het hersengebied dat door de ziekte van Parkinson is aangetast, en begint meestal 10 tot 15 jaar na het begin van de ziekte. Mannen hebben er meer kans op dan vrouwen.

Behandeling bij de ziekte van Parkinson

Parkinson is een ziekte die langzaam verloopt. Op dit moment zijn er nog geen geneesmiddelen om patiënten volledig te laten genezen, maar wel medicijnen die de verschijnselen kunnen onderdrukken. Met behulp van deze medicijnen kunnen Parkinsonpatiënten vaak nog lang thuis blijven wonen zonder grote aanpassingen.

 

Homecare24 biedt thuiszorg op maat

Wij bemiddelen bij 24 uurs inwonende thuiszorg. Hierbij is het onze missie om cliënten in staat te stellen om gezond en waardig te blijven leven. We begrijpen dat het belangrijk is dat dit in een eigen, vertrouwde, omgeving gebeurt.

Onze inwonende zorgdragenden zijn professionele zorgverleners die door heel Nederland inzetbaar zijn. Deze betrouwbare zorgverleners kunnen u 24 uur per dag zorg bieden, afhankelijk van uw behoefte. Een ideale oplossing dus voor cliënten die permanente of intensieve zorg nodig hebben, maar wel graag thuis blijven wonen.

Kennismakingsgesprek

Uw vertrouwen is ons veel waard. Daarom komen we graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek