Op deze pagina vindt u formulieren en publicaties die u bijvoorbeeld nodig heeft bij het aanvragen van een zorgindicatie of PGB.

 

Homecare24 is ervaren met deze instanties en weet wat u nodig heeft. Wij helpen u graag bij uw aanvraag en eventueel bij de administratie. Voor vragen kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

 

CIZ

Heeft u een zorg indicatie nodig, dan is het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) de aangewezen instantie. De weblink is CIZ – Centrum Indicatiestelling Zorg. U kunt kiezen uit Zorg In Natura – ZIN (bijvoorbeeld door een revalidatiecentrum) of voor een Persoonsgebonden budget – PGB. Met het persoonsgebonden budget kunt u zelf de zorg inkopen. Het aanvraagformulier vindt u hier. Heeft u meer vragen? Bel dan het CIZ met 088 – 789 1000..

 

Zorgkantoor

Daarnaast heeft u te maken met het Zorgkantoor. Zij stellen een Toekenningsbeschikking Zorg vast, waarin de zorg componenten en het bijbehorende PGB element wordt weergegeven. De functie van Zorgkantoor wordt uitgevoerd door de ziektekosten verzekeraars. Dit kan per regio een andere ziektekosten verzekeraar zijn. Ter onderbouwing van de financiering van de PGB zorg zult u een budget plan moeten invullen. Ter onderbouwing van de zorg zult u het formulier Zorgbeschrijving bij zorgovereenkomst van het zorgkantoor moeten invullen. Wij kunnen u hierbij helpen zodat het proces geen vertraging oploopt. Het formulier vindt u hier: Formulier zorgbeschrijving zorgkantoor.

 

Sociale verzekeringsbank

Sinds 1 januari 2015 krijgt u uw PGB niet meer op uw eigen rekening gestort, maar gaan de betalingen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). U dient bij de SVB verschillende documenten aan te leveren om de zorg instelling (of ZZPer) die de zorg verleent betaald te laten krijgen. Meer hierover kunt u vinden op de website van het SVB met betrekking tot uw PGB.

 

Aftrek zorgkosten

Wanneer u de zorg die u inkoopt niet of niet geheel uit een PGB kunt betalen, dan is het wellicht mogelijk deze zorgkosten via uw aangifte inkomstenbelasting te verrekenen. Meer informatie van de belastingdienst over de aftrek van zorgkosten kunt u vinden op de website van de belastingdienst zorgkosten aftrek.

Voor overige vragen kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Kennismakingsgesprek

Uw vertrouwen is ons veel waard. Daarom komen we graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek